APPRL, Shopify-appen som på ett smidigt sätt sammankopplar e-handlare med influencers har nu satts i rampljuset av Shopify själva. Vi på Tiburon är såklart stolta och här kommer en kort beskrivning av det vi byggt.

Så fungerar appen

Snabbt beskrivet så fungerar APPRL-appen så att en e-handlare kan finna, kontakta och skapa samarbete med influencers som vill sprida produkter till sina följare.

Varje gång ett köp genomförs via en influencern nätverk genereras kickback. Det blir helt enkelt oerhört smidigt att se vilken samarbetspartner som fungerar.

Utmaningar

Appen byggde vi i Next.js som är ett ramverk byggt i React. Detta var ett relativt smärtfritt åtagande då Shopifys API är lätt att jobba mot och det enkelt går att sätta upp en lokal utvecklingsmiljö. Utmaningen visade sig snarare vara att ta sig igenom Shopify rigorösa godkännandeprocess. Inte bara appens funktionalitet testas, utan också allt marknadsföringsmaterial i form av bilder, video och text behöver anpassas efter strikta riktlinjer. Det var en ansträngning, men resultatet är något alla inblandade är nöjda med!